Home » Fysische vasculaire therapie

Fysische vasculaire therapie

Een goede doorbloeding van je lijf is voor het behoud of het herstellen van de vitaliteit van levensbelang. Ook voor genezing en herstelprocessen in het menselijk lichaam is een goede doorbloeding van het organisme een absolute voorwaarde. De fysische vasculaire therapie helpt je om energiek, gemotiveerd en veerkrachtig door het leven te gaan. Deze therapie kun je preventief inzetten, maar ook om lichamelijke en/of mentale klachten te verminderen.

Vrouw in balans

Als vrouwelijke ondernemer moet je vaak veel ballen in de lucht houden. Wanneer dit niet meer lukt, is het moeilijk om focus te houden en raakt de balans tussen werk en privé zoek. Hierdoor ontstaan lichamelijke en/of mentale klachten. Fysische vasculaire therapie helpt bij het verbeteren van een goede werk-privébalans, waardoor je weer optimaal kunt presteren als ondernemer, partner en moeder en andere rollen die je vervuld.

Sport

Als je druk bent en de balans zoek is, ga je keuzes maken. Bij vrouwelijke ondernemers zien we dat zij dan elke keer een bal laten vallen. Sporten is daar één van. Geen zin of geen tijd meer! En we blijven doorgaan met de resterende ballen in de lucht te houden. Fysische vasculaire therapie helpt je om weer zin te krijgen in sporten en hier ook tijd voor te reserveren. Je kunt deze bal dus weer oppakken en in de lucht houden. Sporten draagt tenslotte op een positieve wijze ook bij aan je vitaliteit.

Tijd

Tijd is vaak een reden om onvoldoende aan vitaliteit en gezondheid te werken. Snel alles doen! Tijd vrijmaken voor rust, sport en bewegen valt niet mee. Juist dat wat bijdraagt aan vitaliteit en  gezondheid doen we niet. Vaak val je van vermoeidheid op de bank. Gelukkig vraagt fysische vasculaire therapie vraagt weinig tijd, 2 keer 8 minuten per dag en is zeer effect. Fysische vasculaire therapie is voor thuisgebruik en/of voor je werksituatie.

Microcirculatie

Ons lichaam bestaat uit 80-100 biljoen cellen. Voor een goede vitaliteit en gezondheid is het daarom van belang om al deze cellen dagelijks goed te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en te zorgen voor de afvoer van kooldioxide en afval. Voor dit proces is de bloedsomloop, aderen, vaten en haarvaten, verantwoordelijk. Ongeveer 74% van de doorbloeding gebeurt in de kleinste bloedvaten: microcirculatie. 

De microcirculatie is dus een groot netwerk van zeer kleine bloedvaten in ons lichaam die mede verantwoordelijk is voor een goede vitaliteit en gezondheid.

In de bloedsomloop is het hart, zo groot als een vuist, de centrale pomp. Echter! het hart is niet krachtig genoeg om het bloed door de kleinste bloedvaten te pompen. Het hart wordt daarbij ondersteund door een rondpompend vasomotie (beweging) systeem. Het systeem bestaat uit spieren in de wanden van de microvaatjes. In een optimale conditie maken deze microvaatjes een beweging van 30 keer per 10 minuten. Bij een zieke of verzwakte persoon is de beweging lager en moet weer gestimuleerd worden om de cellen weer optimaal te laten functioneren.

Bij zieke of verzwakte personen kunnen we denken aan ziektes als nek – en rugklachten, perifere artrose, diabetes mellitus, osteoporose, eczeem, psoriasis, infectie en/of griep. In de huidige maatschappij zijn slaapstoornissen en vermoeidheid klachten waar veel mensen last van hebben.

Wetenschappelijk bewezen

Deze wetenschappelijke onderbouwde therapie helpt je om de vasomotie weer in een optimale conditie te brengen waardoor klachten kunnen afnemen en soms herstellen.

Enthousiast geworden, gemotiveerd geraakt  om aan je vitaliteit te gaan werken? Neem contact met mij op voor meer vitaliteit voor jou!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op. Meer informatie