Home » Over Mendiena

Over Mendiena

 

Mijn business droom

Een vitaler en gezondere wereld!

Waar ik écht goed in ben, waar mijn hart ligt: een onderneming waarbij ik samenwerk met partners. Partners die ik help alle talenten in hun zelf naar boven te halen, en dat allemaal binnen de gezondheidssector, want daar ligt toch echt mijn hart.

Mijn privé droom 

Balans tussen werk en privé, dus meer vrije tijd.  De wereld verkennen door veel te reizen met man, kinderen en kleinkinderen. Daarnaast mijn passie fotograferen verder ontwikkelen. Momenteel volg ik een cursus. Het is heerlijk om te ontdekken hoe mooi ik het vind om creatief bezig te zijn en hoe ik deze creativiteit weer kan gebruiken bij het ondernemen.

Wat levert hard werken op?
In Tjamsweer zag ik als tweede kind in ons gezin het daglicht. Mijn vader, van origine een handelsman, maakte een switch in zijn leven. Hij ontwikkelde samen met mijn moeder een boerderij. Ik groeide op in een boerengezin. Hij was talentvolle ontwikkelaar en boer. Bouwde in zeer korte tijd de boerderij uit van 1 naar 45 koeien. Voor mij stond het boerderij leven als kind gelijk aan hard werken. Heel veel tijd om te spelen was er niet. Altijd werken. Ik kopieerder het gedrag en werkte ook altijd hard en veel. Wat ik nu zie is dat het harde werken niet meteen het resultaat oplevert wat je graag wilt. Door het harde werken krijgen je talenten niet de kans om naar boven te komen.

Heb jij net zo’n ondernemersdrang als ik?
Na een werkend leven in de verzorging, personeelszaken en management startte ik in 2001 mijn onderneming Mentoren, training en coaching met als slogan ” handelen vanuit je eigen kracht”. De kracht van energie inzetten om gezondheid te verbeteren was en is mijn streven.
Mijn passie voor vitaliteit en gezondheid nam steeds meer toe en dat heeft mij in 2007 doen besluiten als therapeutische praktijk verder te gaan. Daarnaast zette ik mijn training en coaching in om mijn clienten te coachen op andere gedrag en houding. Ik geloof heel sterk in dat je met je gedachten je vitaliteit en gezondheid richting kan geven.

Hard werken of stilstaan en talent geboren laten worden?
Alleen maar hard werken staat dus niet gelijk aan veel resultaat. Ik heb er voor gekozen om te leren stil staan en luisteren naar mijn innerlijke stem, onbewuste verlangens en talenten. Hierdoor is mijn onderneming geworden tot wat het nu is. Lees vooral verder waarom het voor jou ook zo belangrijk is om naast hard werken ook af en toe stil te staan en ruimte te geven aan jouw onbewuste dromen en verlangens.

Geboorte van de MENDIENA BOER, ONDERNEMEN IN RESULTAAT
De laatste jaren had ik een therapeutische praktijk. Met heel veel liefde voor de mensen en mijn werk heb ik dat met veel plezier gedaan. In maart 2016 moest ik een keuze maken vanwege mijn gezondheid. Ik beëindigde mijn praktijk. Stopte met alle bijkomende werkzaamheden. Ik had het gevoel niet op de juiste weg te zitten. Na een jaar lang rust, stilstaan en een een training gevolgd te hebben, ben ik terug. Ik heb het roer omgegooid. Veel keuzes gemaakt en mezelf de kans gegeven om heel andere talenten in mezelf naar boven te halen. Deze talenten waren er al, maar nog niet zichtbaar. Ze waren overschaduwd door het harde werken. Na deze periode van stilte en ruimte, is mijn nieuwe onderneming geboren: MENDIENA BOER, ONDERNEMEN IN RESULTAAT

Mijn andere passie is kinderen
Ondernemen zit in mijn bloed en is mijn passie. Stilstaan en mezelf verwonderen over de mooie dingen des levens is mijn ontspanning. Dat is nodig; zonder ontspanning kan je niet succesvol ondernemen met resultaat.
Mijn kleinkinderen houden mij vaak een spiegel voor. Mijn hart is dan ook groot voor de ontwikkeling van kinderen. In mijn onderneming wil ik in de toekomst ruimte maken voor deze doelgroep. Wij als volwassenen kunnen veel leren van kinderen, maar het is ook belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om het natuurlijke talent te ontwikkelen. Hoe en wat ik precies voor kinderen wil gaan doen, moet nog duidelijk worden.

Verwondering
Ik kijk nu anders tegen mijn opgroeien op de boerderij aan. Er is een nieuwe dimensie geboren in het levensverhaal van mijn vader en mijn opgroeien. Een positievere dimensie. Ik zie nu wat het me heeft geleerd. Met verwondering kijk ik nu terug aan mijn kinderjaren en jeugd. Met dankbaarheid kijk ik terug op de periode maart vorig jaar tot nu. Ik gun ieder ondernemend mens hetzelfde.

 

 

 

 

 

 

Wilt u een samenwerkende partner worden? Meer informatie